İşçi Alacakları ve İlgili Mevzuat Eğitimi
Katılımcıların işçi alacaklarının hukuki yapısı ve bu kapsamda mevzuatla belirlenmiş şartlarına dair etkin bilgi ediniminin sağlanması
6 Saat / Hafta Sonu 09:00 - 16:30
Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.
-
- EĞİTİMİN AMACI
Katılımcıların işçi alacaklarının hukuki yapısı ve bu kapsamda mevzuatla belirlenmiş şartlarına dair etkin bilgi ediniminin sağlanması
- SERTİFİKA HAKKINDA
Sertifikalarımız, eğitimin niteliğine uygun şekilde düzenlenmekte ve katılımcılarımıza adlarına özel olarak hazırlanmaktadır. Sertifikalarımızın geçerliliği ve kabul edilirliği açısından, anlaşmalı olduğumuz üniversiteler gibi güvenilir kurumlarla iş birliği yapmaktayız. Bu sayede, katılımcılarımızın aldıkları eğitimlerin akademik ve profesyonel camiada tanınması ve takdir edilmesi sağlanmaktadır.
Sertifikalarımızın önemi ve değeri, üzerinde yer alan imza ve mühürlerle pekiştirilmektedir. İmzalar, eğitimin sağlayıcısı olan tarafımızdan atılarak, katılımcılarımızın eğitim programını başarıyla tamamladığını belgelemektedir. Ayrıca, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin yetkilileri tarafından da onaylanan sertifikalar, katılımcılarımızın eğitim sürecinde elde ettikleri bilgi ve becerilerin güvenilir bir şekilde doğrulandığını göstermektedir.
Sertifikalarımızın üzerinde İndex Akademi ve eğitimcilerinin imzaları ile birlikte niteliğe göre üniversitelerin de imzaları bulunmaktadır.
-
- EĞİTİM KAYNAKLARI
4857 sayılı İş Kanunu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile ilgili sair mevzuat ve doktriner kaynaklar
- EĞİTİM ÇIKTISI
Katılımcıların işçi alacaklarına dair yargılama sürecine ilişkin hukuksal bilgiye sahip kılınması
- EĞİTİM İÇERİĞİ
İş hukukunun üçlü yapı mekanizması üzerine inşa edildiğine kuşku yoktur. Bu kapsamda İş Hukuku, işçi-işveren-devlet şeklinde belirlenmiş taraflar üzerine inşa edilmiş bir hukuki düzeyi ortaya koymaktadır. Nitekim buna uygun olarak İş Hukukunun en temel ilkesi işçinin korunması olarak belirlenmiştir.
İşçinin ekonomik anlamda işverene göre daha zayıf bir düzeye sahip olması ve buna uygun olarak gelir azalmasına tahammül eşiğinin zayıf kalması işçi alacaklarının korunmasını da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla işçi alacaklarının hukuki şartlarının tespiti ve buna uygun olarak işçi alacaklarının tahsiline dair mevzuat yapısının bilinmesi büyük önem taşımaktadır. Bu durum içtihadi anlamda yargılama sürecindeki mevcut hukuki sürecin bilinmesini de zorunlu kılmaktadır.
Tüm bu esaslar çerçevesinde işçi alacaklarına dair eğitim sürecinde incelenecek ve aktarımı sağlanacak konu başlıkları şu şekilde belirlenmiştir:
1. İŞÇİNİN KORUNMASI İLKESİ VE HUKUKSAL DAYANAĞI
2. İŞÇİ ALACAKLARININ HUKUKSAL NİTELİĞİ
3. ÜCRET ALACAĞI VE ÜCRET ŞEKİLLERİ
A. Ücretin Ödenmemesi Hali ve Buna Dair Koruyucu Hükümler
B. İflas, İflas Erteleme ve Konkordato Hallerinde Ücretin Korunması
C. Ücretin Ödenmemesi Nedeniyle Çalışmaktan Kaçınma Hakkı
D. Ücrete İlişkin Zamanaşımı ve Faiz Esasları
E. Ücretin Ödenmediğinin İspatına Dair Kanun Hükümleri
4. FAZLA ÇALIŞMA VE FAZLA SÜRELİ ÇALIŞMA ESASLARI
A. Fazla Çalışma Karşısında Hesaplanması ve Korunması
B. Fazla Süreli Çalışma Karşısında İşçi Alacaklarının Hesaplanması ve Korunması
5. İŞÇİ ALACAKLARI KAPSAMINDA TAZMİNAT MODELLERİ
A. Bildirimli Fesih Modeli ve İhbar Tazminatı
B. Geçerli Fesih Modeli Karşısında İş Güvencesi ve İş Güvencesi Tazminatı
C. Haklı Fesih Modeli Kapsamında Kıdem Tazminatı ve Korunması
6. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAPSAMINDA İŞÇİ ALACAKLARININ BELİRLENMESİ
7. 6356 SAYILI KANUN KAPSAMINDA SENDİKAL TAZMİNAT ALACAĞINA HAK KAZANMA VE SENDİKAL TAZMİNATIN TESPİTİ
8. GENEL DEĞERLENDİRME VE ÖNERİLERBu eğitim süreci boyunca, katılımcılar işçi alacaklarına dair temel hukuki bilgiyi edinerek yargılama sürecine ilişkin yöntemleri öğrenecekler. İş hukukunun işçi koruması ilkesi ve hukuki dayanakları üzerinde durulacak, işçi alacaklarının hukuki niteliği incelenecek ve ücret alacakları ile ilgili konular ele alınacaktır. Ayrıca fazla çalışma ve fazla süreli çalışma esasları, tazminat modelleri, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında işçi alacaklarının belirlenmesi, sendikal tazminat alacağına hak kazanma ve tespiti gibi konular da ele alınacaktır.
Eğitimin sonunda genel bir değerlendirme yapılacak ve katılımcılara öneriler sunulacaktır. Bu şekilde katılımcılar, işçi alacaklarına ilişkin hukuki süreci anlayacak ve uygulamada karşılaşabilecekleri durumlara yönelik bilgi sahibi olacaklardır.
-
-
ALP BULUÇ
-
- Bir eğitime kayıt yaptırmak için aşağıdaki işlemler sıra ile tamamlanmalıdır;
- Eğitime ait kayıt formu doldurulmalı. (Kayıt formunun linki sol alt köşede bulunmaktadır.)
- İlgili eğitimin katılım şartları sayfasında (belirtilmiş ise) bu şartlar yerine getirilmeli.
Kayıt işlemleri öncesinde 0 (342) 231 82 16 veya 0 535 461 9868 nolu hat üzerinden ya da sağ alt köşede bulunan "BAŞVURU" butonunu kullanarak program danışmanınızdan eğitim hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz. İlgili adımların tamamlanmasını takiben, program danışmanı size e-posta, telefon ve/veya kısa mesaj yolu ile kaydınızın tamamladığı bilgisini ulaştıracaktır.